Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z indyka ze szpinakiem i fetą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Przygotuj filet. 45 dag mrożonych liści szpinaku podsmaż na 2 łyżkach masła z 3 ząbkami czosnku, przepuszczonymi przez praskę. Wsyp odrobinkę soli, pieprz, wlej 2 łyżki śmietany do gotowania, wymieszaj, dodaj pokruszoną fetę.
Mięso oprósz solą, pieprzem i słodką papryką i na całej powierzchni rozłóż plastry szynki długodojrzewającej. Wyłóż szpinak z serem. Zwiń roladę i obwiąż nicią spożywczą. Posmaruj cienko olejem, porozkładaj równomiernie na całej powierzchni wiórki masła. Piecz w 180°C ok. 60 minut, polewając sosem.Źródło: Kobieta i życie