Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znalazłam ten przepis niedawno, wypróbowałam i okazał się strzałem w dziesiątkę:) Pychotka
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 29
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 730
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 29
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 730
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Składniki
Filety delikatnie rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na minimum 30 minut
Liście kapusty myjemy, usuwamy zgrubiałą łodygę. Brokuła dzielimy na malutkie różyczki, układamy je na płatach mięsa, ciasno zwijamy w roladkę i zawijamy w liście kapusty. Obwiązujemy nicią.
W płaskim garnku zagotowujemy ok. litra wody. Wrzucamy kostkę rosołową, ziarna pieprzu i lastek laurowy. Gdy bulion zawrze wkładamy roladki i gotujemy około 20 minut na małym ogniu.
Gdy roladki będą miękkie wyjmujemy je, wywar przecedzamy, dodajemy pomidory, chwilę gotujemy, przecieramy przez sitko i kolejny raz zagotowujemy. Doprawiamy do smaku, zagęszczamy mąką.
Podajemy z ziemniakami, surówka jest zbędna. Życzę smacznego:)