Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-03-2011
Pyszne roladki z aromatem jesieni:)))
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
plastry karkówki rozbić tłuczkiem
kazdy plaster posmarować musztardą ,posypać pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Na posmarowaną i przyprawioną karkówkę układamy kawałek kiełbaski, ogórka kiszonego i cebulki.
Zawijamy roladki i zczepaiamy wykałaczka by sie nie rozpadły.
Gotowe roladki podsmazamy na rozgrzanej oliwie z każdej strony.
Do roladek dodajemy posztkowana w piórka cebulkę.
Gdy cebulka sie zeszkli dodajemy 2 łyżki maki i czekamy chwilkę aż maka się lekko przypali.
Zalewamy roladki szklanką zimnej wody.
Dodajemy kurki i wszystkie przyprawy.
Gdy kurki będą juz miękkie dodajemy śmietanke.
Jeszcze chwilke dusimy i gotowe:)
SMACZNEGO:)