Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z karkówki z kaszanką"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Cebulę obierz i drobno pokrój. Zarumień na patelni na łyżce masła. Dodaj kaszankę i podgrzej. Bułkę pokrój w kostkę i wymieszaj w misce z ugotowaną kaszą i kaszanką. Według uznania dopraw do smaku solą i pieprzem.
Plastry karkówki umyj, osusz i rozbij. Posyp je solą i rozłóż na nich przygotowaną masę. Z każdego plastra uformuj roladki i przewiąż je sznurkiem. Włóż do brytfanny i podlej piwem.
Piecz roladki 60 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160° C.
Obrane ziemniaki pokrój na ćwiartki i ugotuj na miękko w osolonej wodzie z dodatkiem kminku. Wyciśnij wodę z kapusty kiszonej, pokrój ją na małe kawałki i dopraw cukrem.
Na oleju podsmaż pozostałą, posiekaną drobno cebulę i kapustę. Odcedź ziemniaki, ubij je i wymieszaj z podsmażoną kapustą i cebulą. Pokrój roladki i podawaj z piure.Źródło: Na żywo