Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z kurczaka"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 281
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 281
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Udka umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie ostrożnie zdejmij skórkę i wyluzuj kości. Mięso rozdrobnij blenderem. 2. Kości włóż do gotującej się wody przyprawionej Vegetą. Dodaj jedną obraną marchew i plaster selera.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij resztę pokrojonych warzyw. Dosyp ryż, zalej całość niewielką ilością wywaru rosołowego z sosem sojowym i smaż do czasu, aż prawie cały płyn odparuje.
Wymieszaj mięso z podduszonymi warzywami z ryżem i dopraw przyprawami.
Końcówki zdjętych skórek zwiąż bawełnianą nicią i napełnij farszem. Zepnij całość wykałaczkami i owiń nitką. Natrzyj wierzch solą oraz pieprzem i obsmaż roladki na rozgrzanym oleju, podlewając je wywarem rosołowym. Po chwili usuń wykałaczki, wlej na patelnię śmietanę i zagotuj.
Gotowe danie pokrój na grube plastry i podawaj np. z bukietem jarzyn.
Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Super TV