Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wykonania roladek nadaje się każda fasolka szparagowa. Również mrożona.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
Piersi pokroiłem wzdłuż na 3 plastry, rozbiłem delikatnie tłuczkiem i posypałem przyprawami.
Fasolkę gotowałem około 15 minut, powinna być półmiękka.
Na każdy przygotowany kotlet kładłem kilka strąków fasolki i odrobinę masła. Zawijałem pierś w kształt roladki i spinałem wykałaczką.
Jajko rozkłóciłem z dwoma łyżkami mleka. W tej mieszance maczałem roladkę, którą następnie obtaczałem w tartej bułce. Smażyłem z każdej strony do uzyskania ładnego, złotego koloru.
Przemycamy zdrowie: Do panierki dodałem kurkumę i otręby.