Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane roladki wyśmienicie smakują podane w sosie grzybowym z tegorocznych zbiorów.
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 29
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 46
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 939
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 90
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 29
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 46
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 939
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 90
Składniki
Wykonanie: Fileta dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym i przekroić wzdłuż. Następnie posypać solą i pieprz do smaku, po chwili delikatnie rozbić. Paprykę, cukinię obrać i pokroić w słupki. Na każdym kawałku kurczaka układać kolejno: plaster szynki, plaster sera, cukinię i paprykę, lekko posolić, zwinąć w roladkę i spiąć patyczkiem. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, włożyć przygotowane roladki, posypać przyprawą do gyrosa. Piec w temperaturze 190 stopni około 50-60 minut. Gdy mięso się zarumieni podlać jedną szklanką wody. Przygotowanie sosu: Grzyby oczyścić, dosyć drobno pokroić, zalać wodą, przyprawić do smaku i ugotować do miękkości. Śmietanę rozbełtać z mąką i żółtkiem, dodać do grzybów i chwilę podgotować. Ja do sosów dodaje żółtko jaja bo wtedy sos jest bardziej delikatny i gładki.