Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z kurczaka w sosie pomidorowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Piersi rozkrój na 8 kotlecików. Rozbij je delikatnie, przypraw solą i pieprzem. Na maśle klarowanym podsmaż szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Wymieszaj, zdejmij z ognia, dodaj pokruszoną fetę.
Mięso faszeruj szpinakiem z fetą. Zwiń, obtocz w mące, smaż na oleju. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę, pokrój. Na maśle podsmaż pomidory z bazylią.
Smaż, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Dodaj drobno pokrojony serek topiony, poczekaj, aż się rozpuści. Do sosu włóż roladki, duś. Dekoruj liśćmi bazylii.Źródło: Dobry Tydzień