Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z gruszką i gorgonzolą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 137
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 137
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
40 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 8 porcji
Filety opłukuję, przecinam wzdłuż na pół, delikatnie je rozbijam. Posypuję solą, pieprzem i tymiankiem.
Gruszki kroję na małe kawałki. Na każdym filecie układam gruszki i pokrojony ser. Zwijam w roladki, spinam wykałaczką lub związuję sznurkiem spożywczym.
Roladki układam w brytfance, wkładam między nie resztę gruszek, skrapiam oliwą. Piekę 20 min w temp. 200°C.
Gorgonzolę można zastąpić innym serem z niebieską pleśnią. Roladki dekoruję listkami tymianku. Ewelina Kittner z RybnikaŹródło: Kobieta i życie