Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z kurczaka z żurawiną"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 819
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 73
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 423
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 655
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 369
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 819
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 73
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 423
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 655
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 369
Składniki
Joanna Machynia z Gorlic
65 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji 2,90 zł • Przepis na 4 porcje
Filety myję, oczyszczam, każdy kroję wzdłuż na 2 płaty. Oprószam z obu stron przyprawami (oprócz rozmarynu), smaruję żurawiną i zwijam. Każdą roladkę owijam dwoma plastrami boczku, spinam wykałaczką. Obsypuję rozmarynem.
Naczynie żaroodporne natłuszczam olejem, układam roladki i piekę ok. 45 min w temp. 180oC.Źródło: Kobieta i życie