Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z młodymi marchewkami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Marchewki obierz, pozostaw trochę naci. Włóż je do wrzącej posolonej wody. Gotuj 10 minut. Cebule obierz, potnij na cząstki. Natkę pietruszki opłucz, trochę odłóż do ozdoby, a resztę posiekaj.
Wyjmij marchewki, osusz je. Sznycle umyj, wytrzyj do sucha, rozbij. Posyp solą oraz pieprzem. Marchewki owiń płatami mięsa, zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim roladki przez 5–6 minut. Zdejmij z patelni. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zrumień cebule. Zalej je bulionem oraz śmietaną. Dodaj sos pieczeniowy, zagotuj.
Przypraw solą, pieprzem i gałką. Dosyp posiekaną natkę. Do sosu włóż roladki. Mocno razem podgrzej. Udekoruj listkami natki pietruszki.Źródło: Naj