Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z mozzarellą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11051
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 270
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11051
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 270
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj wg przepisu. Odcedź na sicie, trzymaj w cieple. Mięso opłucz, osusz starannie na papierowym ręczniku kuchennym.
Plastry mięsa ułóż na desce. Przykryj folią spożywczą, rozbij tłuczkiem. Natrzyj rozbite plastry z dwóch stron solą oraz pieprzem, posmaruj bazyliowym pesto. Mozzarellę osącz z zalewy. Pokrój na ćwiartki.
Pomidory osącz z zalewy. Na każdym płacie mięsa ułóż po jednym plasterku pomidora oraz po ćwiartce mozzarelli. Zwiń, formując roladki. Każdą owiń ciasno plastrem szynki dojrzewającej. Obwiąż nicią.
Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż mięso z każdej strony na złoty kolor. Przełóż do naczynia do zapiekania i zalej bulionem drobiowym. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 15 minut. Podawaj roladki z makaronem, polane sosem z pieczenia.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 440 kcal, cena 4,10 złŹródło: Świat kobiety