Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mogłabym w skrócie opisać jaki farsz jest w środku, ale to niespodzianka. Takie roladki są idealną propozycją na święta.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 202
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 202
Składniki
1. Liście kapusty wrzucamy do wrzącej wody na kilka minut lub do mikrofali na 1 minutkę. 2. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy na cienkie podłużne paski. 3. Ser mozzarelle kroimy w paseczki podłużne. 4. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Na każdym kawałku mięsa układamy połowę lub ¼ liścia w zależności, jaki jest duży, musi przykrywać mięso.
6. Na kapuście kawałek papryki oraz pasek mozzarelli.
7. Zawijamy brzegi i zwijamy w roladki.
8. Panierujemy w mące pszennej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej.
9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
10. Roladki gotowe. 11. Smacznego.