Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z ostrym farszem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 28
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 28
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Składniki
Grzyby drobno pokrój, mocz przez godzinę w wodzie. Piersi umyj, osusz, przekrój na cztery kotlety, oprósz solą i pieprzem, delikatnie rozbij tłuczkiem.
Pieczarki umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na drobnych oczkach.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pieprz cayenne, pieprz ziołowy, słodką paprykę, smaż minutę. Dodaj cebulę, pieczarki, grzyby i przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż. Do farszu dodaj starty ser i ketchup, wymieszaj. Kotlety posmaruj farszem, zwiń w roladki, obtocz w mące.
Smaż 10 minut na rozgrzanym oleju. Podawaj z makaronem z pomidorami i natką, polane sosem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień