Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z papryki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 31
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4520
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 31
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4520
Składniki
• na 4 porcje •: 55 min •Porcja: 230 kcal •Cena porcji: ok. 2 zł
Papryki umyj, wytrzyj. Strąki potnij w ćwiartki. Oczyść z gniazd nasiennych. Kawałki papryki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Skrop oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz ok. 40 minut.
W tym czasie przygotuj pesto: ząbki czosnku obierz, ser grubo zetrzyj. Bazylię opłucz, dokładnie osusz, oderwij listki. Wrzuć je do blendera (połowę bazylii możesz zastąpić natką pietruszki albo kolendrą). Do bazylii dodaj orzeszki (lub pestki), czosnek oraz starty ser. zalej oliwą. Zmiksuj na jednolity sos. Przypraw do smaku solą oraz białym pieprzem.
Upieczone cząstki papryk przestudź (ew. zdejmij z nich skórkę, po upieczeniu bardzo łatwo odchodzi ona od miąższu). Papryki posmaruj przygotowanym sosem, a następnie ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.Źródło: Naj