Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z pieczarkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Umyte, obrane pieczarki i cebulę siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem, chwilę smażymy.
Umyte mięso dość cienko rozbijamy. Na środku każdego kotleta układamy masę grzybową. Mięso zwijamy w ciasne rulony. Spinamy wykałaczkami, związujemy cienkim sznureczkiem albo nitką kuchenną.
Roladki panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor. Podajemy na przykład z zieloną sałatą.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 4 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 440 kcal Białko 19,1 g/ Tłuszcz 29 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia