Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z piersi kurczaka"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Umyte piersi kurczaka przekrawam wzdłuż i delikatnie ubijam tłuczkiem. Na każdej części kładę plaster baleronu i plaster sera żółtego. Zwijam. Rolady spinam wykałaczkami.
Olej rozgrzewam, roladki delikatnie obsmażam ze wszystkich stron na rumiano. Zalewam bulionem drobiowym lub warzywnym (można kostkę warzywną rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody). Przykrywam, duszę 15 minut.
Na koniec 2 łyżki śmietany miksuję z łyżką mąki i wlewam do sosu. Duszę jeszcze 5 minut.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji około 4 zł.
Agata Rosa, Cianowice</strong>Źródło: Rewia