Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z pomidorami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 164
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 164
Składniki
Suszone pomidory oraz 50 ml zalewy ze słoika zmiksuj razem z osączonymi kaparami na gładki sos. Polędwiczki wieprzowe opłucz, oczyść z ewentualnych błonek, osusz.
Pokrój mięso na cztery równe kawałki. Delikatnie rozgnieć rękoma tak, by powstały większe płaty (nie rozbijaj ich tłuczkiem, bo naruszysz delikatną strukturę mięsa). Natrzyj je solą i pieprzem.
Każdy płat mięsa posmaruj przygotowanym pomidorowym pesto. Zwiń roladki. Pomidory umyj, pokrój w plasterki. Rozłóż na roladkach. Przewiąż nicią. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż roladki, przełóż do brytfanki. Piecz 10 min w 180 st.
Oczyszczony starannie i opłukany por, umyte i pozbawione nasion papryki oraz wyszorowaną cukinię pokrój w paski. Cebulę oraz 2 obrane ząbki czosnku posiekaj drobno.
Warzywa obsmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj 5 dag oliwek i 50 ml octu. Zagotuj, dopraw solą oraz pieprzem. Roladki pokrój, podawaj na warzywach.
czas ok. 60 min; porcja – 560 kcal, cena 5,70 złŹródło: Świat kobiety