Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza wariacja na temat pstrąga zakończyła się smakowitymi, ziołowymi roladkami wypełnionymi oscypkiem i świeżą bazylią. Roladki są bardzo delikatne, soczyste i przygotowywane bez dodatku tłuszczu. Nietypowy sposób ich przygotowania pozwala zachować im pełnię smaku, a delikatnemu mięsu ryby zachować kształt. Zapraszam na gotowanie rybnych roladek w foliowych papilotach :D
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Oczyszczony filet z pstrąga pozbawiamy skóry oraz ości i kroimy go wzdłuż. Każdy kawałek obsypujemy przyprawą do ryb i owoców morza, a następnie odstawiamy na około 15 minut dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Na każdym kawałku ryby układamy małe plastry oscypka oraz świeże listki bazylii, a następnie zawijamy je w roladki.
Każdą roladkę ściśle zawijamy w folię spożywczą, końce rolujemy i zawiązujemy supełki. Gotowe rybne pakunki przekładamy do gotującej się wody, przykrywamy i gotujemy przez około 10 minut*. * Najlepsze są małe roladki, ponieważ wtedy będziemy mieć pewność, że ryba w środku jest odpowiednio ugotowana. Przy większych sztukach możemy wydłużyć czas gotowania o 1 - 2 minuty. Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)