Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z serem na jarzynce"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 134
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 134
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem na cieńsze plastry. Posypać solą i pieprzem i roztartym czosnkiem. Na każdy plaster mięsa kłaść kawałek sera żółtego. Ciasno zwijać roladki (można związać lub spiąć).
Warzywa umyć, oczyścić, pokroić. Kurki rozmrozić (jeśli używamy pieczarek też pokroić). Rozgrzać lekko masło. Zeszklić por, dodać kawałki bakłażana i papryki oraz grzyby. Całość smażyć, mieszając. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Rozgrzać olej. Obsmażyć roladki ze wszystkich stron. Zdjąć z patelni, pokroić na równe kawałki i podawać na jarzynce.
ok. 45 minut.
Do tej potrawy najlepiej będzie pasować ugotowany na sypko ryż z dodatkiem kurkumy lub szerokie wstążki makaronowe.Źródło: Twoje Imperium