Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z serem w sosie cebulowym"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 182
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 182
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Składniki
65 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 6 porcji
Plastry schabu cienko rozbijam i oprószam solą i pieprzem. Każdy plaster smaruję łyżeczką majonezu, posypuję posiekaną natką, nakładam na nią plaster sera. Zwijam roladki i spinam wykałaczkami. Panieruję w mące i smażę na gorącym oleju na rumiano z wszystkich stron. Przekładam do garnka.
Cebule kroję w kosteczkę. Szklę na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa i przekładam do roladek. Zalewam szklanką wody i duszę na małym ogniu 20-30 min do miękkości. Część sera podczas smażenia i duszenia wycieknie z roladek do sosu, nadając mu serowy smak.
Roladki wykładam na półmisek. Sos można lekko zmiksować. Doprawiam go solą i pieprzem i polewam roladki. Posypuję pozostałą natką pietruszki.Źródło: Kobieta i życie