Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z szynki parmeńskiej z gruszkami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Składniki
Gruszki umyj starannie, osusz, pozostaw ze skórką. Pokrój na ósemki, usuwając przy tym gniazda nasienne. Ser z pleśnią pokrój w słupki o grubości 1 cm.
Listki rukoli opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym.
Na każdym plasterku szynki ułóż dwie cząstki gruszki, kilka listków rukoli oraz słupek sera. Zwiń roladki. Powkładaj je do kieliszków lub małych szklaneczek.
Przygotuj sos. Oliwę utrzyj razem z łyżką jasnego octu winnego. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop ruloniki.
czas ok. 15 min; porcja – 160 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety