Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze roladki z wytrybowanych udek z kurczaka, przyprawione ulubionymi przyprawami i nadziane ulubionymi dodatkami to fajna propozycja na smaczny obiad.
nitka kuchenna, naczynie żaroodporne,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10498
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10498
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Składniki
Z udek kurczaka usunąć kości. Powstały płat mięsa bez kości rozłożyć na desce, delikatnie rozbić tłuczkiem i oprószyć przyprawami. Na każdym płacie udka rozłożyć kilka suszonych pomidorów, położyć porcje ogórka konserwowego, porcje sera żółtego pokrojoną w piórka cebulę oraz zwinięty w rulon plasterek szynki. Całość zwinąć ciasno w roladkę. Każdą roladkę z wierzchu obsypać papryką czerwoną oraz przyprawą do kurczaka. Obwiązać nitką kuchenną. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego z tłuszczem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec do miękkości mięsa. Na początku piec pod przykryciem, a pod koniec przykrywkę zdjąć, aby roladki mogły nabrać ładnego koloru. Po upieczeniu nitkę z roladek zdjąć. Podawać do drugiego dania lub jako smaczną przekąskę krojąc na grubsze plastry.