Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z ziemniaków w plastrach wędzonego boczku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki i marchewki dokładnie wyszoruj. Pora umyj, pokrój w 12 pasków. W ziemniakach wąskim nożem wydrąż otwór (wzdłuż na wylot) i włóż po marchewce i po kawałku pora. Ziemniaki natrzyj solą i pieprzem, owiń w plastry boczku.
Ziemniaki układaj na blasze, piecz 45–60 minut w temperaturze 200°C. do sosu (prócz szczypiorku) wymieszaj. Na talerzu ułóż ziemniaki, polej sosem, posyp szczypiorkiem, udekoruj natką.Źródło: Dobry Tydzień