Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki ze śliwką i migdałami"
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4974
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 34
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4974
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 34
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Składniki
Śliwki i migdały moczyć w herbacie przez ok. 15-20 minut. Do każdej śliwki wcisnąć migdał (reszta do sosu). Mięso rozbić, posmarować przyprawą.
Na każdym sznyclu układać po cztery śliwki, zwijać, a wierzch owinąć trzema plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami.
Cebule obrać z łupin, umyć, pokroić w piórka, podsmażyć na oliwie aż do zrumienienia, dołożyć roladki, migdały, podlać wodą i octem, dusić pod przykryciem ok. 1,5 godziny.
Przed podaniem koniecznie posyp roladki posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
ok.120 minutŹródło: Twoje Imperium