Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki ze szczupaka"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1751
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1751
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Filet ze szczupaka pokrój w dłuższe plastry (uważaj, aby nie porozrywać mięsa). Rozłóż plastry na desce do krojenia, pokrop je sokiem z limonki i posól. Następnie posyp je przyprawą chili lub drobno pokrojoną papryczką chili i rozłóż listki świeżej kolendry. Połóż na to plaster bekonu i zwiń mocno w roladki. Owiń kolejnym plastrem bekonu i umocuj wykałaczką, aby podczas pieczenia nie rozwinęły się.
Włóż roladki do brytfanny i polej olejem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 20-40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Na żywo