Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolady po śląsku"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Składniki
Ogórki pokroić w słupki, cebule w plastry. Plastry mięsa rozbić na cienkie płaty. Doprawić, posmarować musztardą. Na każdym kawałku mięsa ułożyć cebulę, ogórek, boczek lub słoninę.
Zwinąć ciasno i związać bawełnianą nicią. Smażyć do zarumienienia z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, następnie zalać wrzącą wodą i dusić pod przykryciem około godziny. Gdy rolady będą już miękkie, usunąć nici. Powstały sos doprawić do smaku i zagęścić niewielką ilością mąki. Podawać z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień