Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne roladki ze schabu pachnące grzybkami. Roladki wyszły bardzo smaczne , o wyrazistym smaku grzybków i sera. Roladki polecam na pyszny , szybki obiad i nie tylko.
tłuczek, nóż, folia spożywcza, nić kuchenna, deska do krojenia, głębsza patelnia,
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 81
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 81
Składniki
Schabowe opłukać, osuszyć a następnie rozbić przez folię na większy płat. Płaty oprószyć lekko solą i posmarować musztardą. Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą. Przyprawić białym pieprzem i solą do smaku. Po podsmażeniu i wystudzeniu pieczarki rozłożyć porcjami na przygotowanych schabowych. Na pieczarkach ułożyć kawałki plastrów sera żółtego. Zwinąć ciasno w rulon, obwinąć nitką kuchenną , oprószyć delikatnie mąką i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Smażyć z każdej strony na złoty kolor po 10 - 15 minut. Po tym czasie dołożyć pieczarki które nam zostały, dolać wody i dusić pod przykryciem około 30 - 40 minut. Roladki wyjąć na talerz a z powstałego płynu przygotować sos. Sos zabielić śmietanę.
Rolady podczas smażenia.
Duszenie rolad razem z pozostałymi pieczarkami.
Rolady gotowe do podania.