Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady ze schabu nadziane smacznym szpinakiem z dodatkiem sera mozzarelli to fajna i smaczna propozycja obiadowa.
tłuczek, nóż, deska , naczynia do panierki, patelnia, praska do czosnku, ręcznik papierowy,
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
Schab pokroić na plastry , opłukać wysuszyć ręcznikiem papierowym. Zrobić marynatę z oleju , sosu sojowego czosnku , ziół prowansalskich oraz pieprzu i soli. Natrzeć marynatą kotlety i zostawić w chłodnym miejscu do 2 godzin. Szpinak rozmrozić odcisnąć nadmiar wody. Podsmażyć na maśle dodając przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylie, pieprz i soli do smaku. Kotlety wyjąc rozłożyć, na każdym kotlecie rozłożyć porcję szpinaku , nałożyć po grubszym plasterku mozzarelli, zwinąć. Następnie obtaczać w jajku oraz panierować bułce tartej z dodatkiem mąki. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podajemy z ziemniakami oraz ulubioną surówką.