Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolady z łososiem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Rozmroź szpinak. Wyciśnij zbędną wodę i drobno posiekaj. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubijając wmieszaj żółtka, a następnie wmieszaj najpierw mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, a następnie dodaj szpinak.
Rozsmaruj całość na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku 10 min w temp. 190 st. C. Następnie wyjmij na wilgotną ściereczkę i schłódź. Zdejmij papier do pieczenia.
Twaróg dopraw wyciśniętym czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem. Rozsmaruj na cieście, a na wierzchu poukładaj plasterki łososia. Zwiń. Roladę owiń folią aluminiową i wstaw na noc do lodówki do stężenia. Czas przygotowania: 40 min (bez rozmrażania i chłodzenia) 97 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień