Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, smacznie, syto :)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 559
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 559
Składniki
Wszystkie produkty starannie umyć i wysuszyć. Przygotowanie mielonych Roll-on: Cebulę i pieczarki drobniutko pokroić. Włożyć do miski, dodać mięso mielone, jajko, przyprawy, połowę pęczku koperku. Wszystko starannie wymieszać i odstawić na godzinkę do lodówki.
Przygotowanie sosu: Masełko rozpuścić w rondelku, na małym gazie. Pieczarki i cebulkę deobniutko posiekać. Wrzucić na roztopione masło, zarumienić, podlać wodą (100 ml). Dusić 15 min. Dodać rozrobioną mąkę z resztą wody. Doprowadzić do wrzenia.
Kotlety Roll-on formować zwilżonymi wodą dłońmi (nie będą się lepiły do rąk) obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanej oliwie. Smacznego :)