Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 342
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1101
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1555
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 342
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1101
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1555
Składniki
Gotujemy kurczaka z lismiem laurowym, zielem angielskim łyzka soli. na około 5l wody. Kiedy kurczak juz podgotuje sie zbieramy wygotowana krew z wierzchu Dodajemy obrane i pokrojone warzywa Kładziemy na małym palniku cebule i przypalamy ja Nastepnie wrzucamy do rosołu Znow zbieramy reszte wygotowanej krwi tzw "szumowin" Wiazemy natke pietruszki i selera nitka i umyte wrzucamy do rosołu dodajemy reszte przypraw 3 kostki lub 3 łyzki ziarenek samku szczypta pieprzu na samym koncu szczypta zioł prowansalskich (Dodajemy je na samym koncu i gotujemy jeszcze okolo 15 min) .!!!!UWAGA!!!! PAMIETAJMY ROSOŁ GOTUJE SIE MINIMUM 3 GODZINY, NA WOLNYM OGNIU, SCIAGAJAC SZUMOWINY I SMAKUJAC" !!!!UWAGA!!!!!