Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół orientalny na mięsie indyka"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1269
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1269
Składniki
czas ok. 100 min; porcja – 120 kcal, cena 2,40 zł
Marchew, pietruszkę i cebulę obierz, pokrój na drobne kawałki. Oczyść udko z indyka. Włóż do garnka z zimną wodą, lekko posól. Dodaj warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu, zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj rosół około 60 minut.
Grzyby zalej zimną wodą, a potem obgotuj. Kapustę pekińską i por oczyść, posiekaj. Miękkie mięso wyjmij z zupy, oddziel od kości, pokrój. Ugotowany wywar odcedź. Dodaj grzyby, kapustę pekińską i por. Doprowadź do wrzenia, gotuj 5 minut. Dopraw sosem sojowym, solą i mielonym pieprzem.
Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Papryczkę chilli oczyść i drobno posiekaj. Dodaj do zupy razem z posiekanym mięsem oraz makaronem sojowym.Źródło: Świat kobiety