Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosół węgierski z kury"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9730
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 538
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9730
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 538
Składniki
Kurę oczyść, opłucz i włóż do garnka z zimną wodą. Dodaj obraną i pokrojoną marchew, połowę obranego selera, połowę pietruszki, przekrojoną na pół cebulę, sól, pieprz i zagotuj. Kiedy woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj przez ok. 2 godziny.
Wyjmij kurę, obierz od kości i pokrój w paski. Odłożonego selera i pietruszkę pokrój w paseczki. Pokrój w zapałkę również oczyszczoną paprykę i por.
Grzyby opłucz (jeśli masz suszone, namocz je wcześniej przez godzinę w gorącej wodzie odcedź) i pokrój w plasterki. Pokrojone warzywa, grzyby i mięso włóż do odcedzonego bulionu i gotuj, aż wszystko będzie miękkie.
Kurę można zastąpić świeżą rybą, np. karpiem, szczupakiem lub dorszem. Po ugotowaniu ryby wyjmuje się ości i kroi mięso w grubą kostkę.
Czas przygotowania: 150 minut 375 kcal/1 porcja.</strong>Źródło: Tele Tydzień