Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosół wołowy z naleśniczkami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 191
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 191
Składniki
Wołowinę zalej 1,5 l zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny. Gotuj godzinę na wolnym ogniu, dodaj włoszczyznę, grzyby, przyprawy. Gotuj jeszcze godzinę, przecedź, warzywa pokrój w cienkie paseczki.
Zrób ciasto na naleśniki, odstaw na 20 minut. Usmaż je, ostudź, ciasno zroluj (możesz posmarować masą ze zmielonego mięsa) i pokrój na wąskie krążki. Podawaj z rosołem.
CZAS: około 3 godzinŹródło: Dobry Tydzień