Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rosół z kluskami z kaszy manny"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
Mięso włóż do dużego garnka, zalej wodą, aby je przykryła. Dodaj włoszczyznę, listek laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól i pieprz. Kiedy się zagotuje, zdejmij szumy z rosołu. Gotuj na małym ogniu do miękkości mięsa.
Kluseczki: żółtka utrzyj z masłem. Wsyp kaszę manną, szczyptę soli i wymieszaj. Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z kaszą. Z rosołu wyjmij ugotowane mięso oraz włoszczyznę.
Łyżeczką nabieraj małe porcje kaszy i wkładaj na gotujący się rosół. Gotuj 2-3 minuty, od chwili kiedy kluski wypłyną na powierzchnię.Źródło: Chwila dla Ciebie