Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rosół z makaronem ryżowym"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Składniki
Szpinak rozmroź, osącz na sitku. Mięso opłucz, włóż do garnka, zalej 1 i 1/2 litra zimnej wody. Zagotuj, zanim bulion zawrze, usuń pianę z powierzchni wywaru. Dodaj bulion w proszku i gotuj jeszcze 20 mint. Rozmrożone listki szpinaku potnij na kawałeczki.
Grzybki shiitake pokrój na połówki. Jeśli używasz mrożonych borowików, wcześniej ugotuj je w lekko posolonej wodzie albo podsmaż na maśle. Imbir obierz, drobniutko posiekaj albo zeskrob łyżeczką do herbaty.
Udko wyjmij z wywaru, oddziel mięso od kości i skóry, pokrój na kawałeczki. Do bulionu wrzuć grzybki, imbir oraz szpinak. Gotuj jeszcze ok. 5 minut Dodaj makaron ryżowy i gotuj razem kolejne 5 minut. Włóż kawałki kurczaka. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozlej do miseczek.Źródło: Tina