Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rostbef z pieczonymi ziemniakami i sałatką"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Przygotuj marynatę: posiekaj czosnek i cebulę. Zmiksuj z oliwą, octem i musztardą. Dodaj posiekany rozmaryn. Mięso posmaruj marynatą i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Oskrob lekko steki z nadmiaru marynaty. Posól. Ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz w zależności od upodobań, 3-5 minut z każdej strony. Zdejmij z rusztu, przypraw świeżo mielonym pieprzem. Zawiń w folię aluminiową i odłóż, żeby mięso odpoczęło.
Podgotuj małe ziemniaki (około 10 minut) i lekko miękkie wyłóż na grill, żeby się zrumieniły. Ogórek sparz wrzątkiem i obieraczką do warzyw pokrój wzdłuż. Paprykę pokrój w grube paski.
Rostbef podawaj z rumianymi ziemniakami, sałatką z ogórka i papryki posypanej ciecierzycą i skropionej oliwą.
czas przygotowania: 30 minut (+ 2 godziny marynowanie) • 4 porcje • 510 kcal/porcja • koszt: 11 zł/porcjaŹródło: Olivia