Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rösti to szwajcarska potrawa narodowa. Placki w wersji podstawowej przygotowuje się z samych ziemniaków, jednak często można spotkać je z dodatkiem boczku, sera lub sadzonym jajkiem.
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Odstaw do przestygnięcia, gdy będą zimnie obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Boczek pokrój w drobne paski, a cebulę w piórka - wszystko podsmażaj przez kilka minut.
Dodaj do boczku i cebuli ziemianki, przez chwilę porządnie mieszaj. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Gdy ziemniaki wchłoną cały tłuszcz uformuj z nich placek (masę rozprowadź na całej powierzchni patelni).
Smaż z obu stron na rumiany kolor.