Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rozeta z boczkiem i cukinią"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 201
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 201
Składniki
Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aby rozmarzło. W tym czasie boczek pokrój w kostkę, wysmaż na chrupko na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Przestudź.
Twaróg utrzyj z masłem oraz śmietaną. Wbij jajko. Domieszaj kaszkę, zioła oraz boczek. Przypraw solą i pieprzem. Warzywa oczyść, umyj, cebule obierz. Wszystkie jarzyny pokrój w cienkie plasterki. Formę do tarty wyłóż pergaminem.
Ciasto cienko rozwałkuj. Uformuj okrągły placek. Wylep nim spód i brzeg foremki wyłożonej pergaminem.
Na cieście rozsmaruj masę serową. Na przemian ułóż na niej plasterki warzyw, tak by powstała rozeta. Wierzch ciasta oprósz solą, pieprzem i ziołami. Skrop oliwą. Piecz ok. 30 minut w temp. 200 st.Źródło: Tina