Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewający cebularz"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanej patelni z odrobiną masła. Dodaj posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, suszony tymianek oraz liście laurowe.
Gdy cebula jest już miękka, podlej ją winem. Doprowadź do wrzenia i gotuj kilka minut, do czasu, aż połowa alkoholu odparuje. Wtedy zalej całość bulionem. Dopraw solą i pieprzem. Jeszcze raz zagotuj.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ułóż go równomiernie na pieczywie i zapiecz w piekarniku.
Rozlej zupę cebulową na podgrzane talerze. Udekoruj ją natką pietruszki.
Podawaj z serowymi grzankami.Źródło: Super TV