Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rożki z mielonego mięsa"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Cebulę obierz, drobniutko pokrój i podsmaż na oleju. Włóż mielone mięso i znów smaż chwilę, mieszając. Ostudź.
Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej, wsyp do mięsa. Wymieszaj masę i przypraw nadzienie.
Przygotowanym farszem napełnij rożki waflowe. Lekko je zwilż. Każdy obtocz najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smaż na gorącym oleju, aż będą rumiane.
O smaku potrawy decydują przyprawy. Możesz więc dodać do nadzienia trochę posiekanej zieleniny oraz aromatyczne zioła. Farsz do rożków możesz przyrządzić także z kapusty, pieczarek, soczewicy.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Bella Relaks