Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rozmarynowy pstrąg na warzywach"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 46
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 215
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 46
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 215
Składniki
Ryby dobrze umyj i osusz. Lekko oprósz je solą oraz pieprzem. Posyp suszonym oregano i bazylią. Zioła opłucz, osusz. Cytrynę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, pokrój w cienkie plasterki. Połowę plasterków cytryny włóż do środka tuszek. Dodaj do nich także po kawałku rozmarynu oraz po gałązce koperku.
Pomidory oraz cukinię umyj, osusz, oczyść, pokrój w kosteczkę. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj. Warzywa wymieszaj. Ułóż w żaro odpornej formie, posyp solą, pieprzem i suszonymi ziołami.
Na warzywach ułóż pstrągi. Przykryj je pozostałymi plasterkami cytryny. Polej białym winem i oliwą.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. 45 minut. Od czasu do czasu polewaj ryby sosem z dna formy. Pstrągi podawaj z pieczonymi warzywami oraz bagietką.Źródło: Naj