Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Różowe pierogi z serem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 258
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 258
Składniki
Zetrzyj połówkę obranego buraczka na tarce o jak najdrobniejszych oczkach i wymieszaj z mąką.
Dodaj pozostałe i wszystko szybko zagnieć, dolewając tyle wody, żeby powstało elastyczne ciasto. Przygotuj farsz: utrzyj ser z żółtkami i cukrem waniliowym. Spróbuj i dosłodź do smaku.
Cienko rozwałkuj ciasto. Wycinaj szklanką kółka, nakładaj na nie farsz, zlepiaj brzegi. Wrzucaj pierożki partiami do osolonego wrzątku, gotuj około 4 minut od wypłynięcia. Podawaj polane stopionym masłem.
czas przygotowania40 min ilość porcji5 cena za porcję1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie