Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ruloniki z ogórka"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Szparagi wyjmij z puszki, osącz na sicie z zalewy. Plasterki polędwicy łososiowej lub innej wędliny rozłóż na desce do krojenia. Ogórek umyj, pokrój nożem szczelinowym w długie cienkie plastry, a następnie każdy plaster przetnij wzdłuż na pół.
Każdy plasterek wędliny posmaruj cienką warstwą majonezu, oprósz solą oraz pieprzem. Układaj po 3-4 szparagi, zwijaj roladki. Każdą roladkę obwiąż dekoracyjnie wstążkami z ogórka. Podawaj na stół z ulubionym dipem, np. majonezowym.
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 120 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety