Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ruloniki z szynką"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 440
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 440
Składniki
Szczypiorek opłukać i delikatnie osuszyć. Odłożyć 10 najładniejszych, mocnych źdźbeł (jeśli nie mamy wprawy w wiązaniu szczypiorkiem, lepiej odłożyć jeszcze kilka na zapas), a resztę posiekać.
Szynkę pokroić w kostkę. Miękkie masło zmiksować z serkiem topionym, dodać szynkę i szczypior, wymieszać. Masę rozsmarować na plastrach sera, związywać szczypiorkiem.
Kromki pieczywa zapiec w piekarniku lub tosterze. Połowę posypać tartym serem, na drugą połowę nałożyć kleksy z keczupu.
ok. 20 minutŹródło: Twoje Imperium