Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rulony śledziowe z cebulą, szczypiorem, pomidorem suszonym i jogurtem podane z ziemniakami.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 196
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 196
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, ugotowane odlewamy z wody, tłuczemy. W między czasie robimy rulony z płatów śledzi i cebuli, układamy na talerzu. Na każdy rulon kładziemy większy kleks z jogurtu, posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem i pomidorem suszonym. Tak przygotowane rulony śledziowe podajemy z ziemniakami. Smacznego!!!