Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rurki makaronowe w sosie"
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Składniki
Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry
Marchewkę zetrzyj na tarce. Cebulę i czosnek posiekaj. Zeszklij na oliwie. Dodaj mięso mielone, podsmaż. Przypraw, dodaj marchewkę i koncentrat pomidorowy, podlej wodą. Duś pod przykryciem godzinę.
Makaron ugotuj na pół twardo. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Wbij jajko, wymieszaj ręką. Makaron ustaw w tortownicy o śr. 24 cm. Zalej mięsnym sosem, postukaj formą, by sos wszedł nieco w rurki.
Sos beszamelowy: masło stop na małym ogniu, wsyp mąkę, wymieszaj. Stopniowo wlewaj mleko, mieszając. Ugotuj (sos ma mieć konsystencję budyniu). Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Polej makaron. Piecz 30 min w 200°C.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie