Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rurki makaronowe z grzybami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Grzyby zalej 1 szkl. wrzątku i gotuj 20 min. Odcedź je (nie wylewaj wywaru), pokrój i podsmaż na maśle. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, włóż mięso, obraną, posiekaną cebulę i 2 obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Przypraw pieprzem i solą, podsmaż, dodaj grzyby. Zalej 1/2 szkl. wywaru i duś 5 min.
Przecier pomidorowy wymieszaj z resztą wywaru grzybowego, oregano, pokruszoną kostką rosołową i startym żółtym serem. Przypraw pieprzem i obranym, posiekanym ząbkiem czosnku. Rurki napełnij mięsem.
Naczynie żaroodporne posmaruj 2 łyżkami sosu. Ułóż ściśle rurki i zalej je resztą sosu.
Piecz 45 min w 180oC. Gotową zapiekankę posyp serem typu parmezan oraz szczypiorkiem.Źródło: Naj