Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rurki z pieczarkami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20649
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5185
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20649
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5185
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
OK. 3 PORCJE: ok. 30 minut; CENA PORCJI: ok. 2,20 zł
Kostkę bulionu rozpuść w 1/2 litra wrzącej wody.
Cebulę obierz, posiekaj. Szpinak umyj, osącz.
Pieczarki oczyść, pokrój. Przesmaż wraz z cebulą i szpinakiem na rozgrzanym oleju. Następnie podlej 1/3 bulionu i duś parę minut, dopraw do smaku.
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, dodając do wody resztę bulionu. Podaj z pieczarkami, udekoruj pomidorami.Źródło: Świat kobiety